Kameleon Hoodie – Omni Tempore (Sofilantjes)

Twee weken geleden kwam er de vraag: zou je een carnaval-trui voor mijn zoontje kunnen maken?

Wat leuk, die vraag kwam bij mij terecht nadat iemand mijn naam doorgaf op het originele bericht van de persoon. Ik voelde me vereerd en ging eens aan het puzzelen met de mogelijkheden. Ik was de vorige kleedjes nog aan het afwerken en moest toch nog op zoek naar stof, dus de leverdatum was perfect haalbaar.

Ik kreeg enkele foto’s door, waardoor ik aan de slag kon gaan. We kwamen een type stof en prijs overeen, ik kreeg de maten door en ik besliste om een Omni Tempore van Sofilantjes te gaan maken in maatje 140. (De hyperlinks zijn affiliate links, door via deze link een patroon aan te kopen, krijg ik zonder dat jullie meer betalen, een klein percentage op mijn rekening omdat ik de patronen help promoten, dus dank u hiervoor!)

Foto van de website

De stofjes waren besteld en op komst, het patroon en de maat waren gekozen, dus ik kon starten. Patroon printen (voor de verandering heb ik eens alle maten geprint, want ik wou toch nog eens nameten op het patroon zelf), plakken, overtekenen… zodat alles klaar lag voor het naaien zelf. Op het patroondeel van de kap, trok ik met de hand een extra patroonlijn, om met de twee kleuren de colorblock te kunnen maken. Verder heb ik alle patroondelen gewoon gebruikt zoals in het patroon staat en de ogen, tong en staart zijn zelf toegevoegd.

Na enkele dagen mocht ik mijn pakje gaan ophalen bij het postpunt. Thuis gekomen, direct de stoffen in de was en te drogen gehangen. Ik heb met fleecestoffen gewerkt, dus het voordeel is dat deze superrap droog zijn en ik dus dezelfde avond al aan de slag kon om de patroondelen te knippen en beginnen spelden.

Verder had ik nog 2 avonden nodig om de trui in elkaar te steken (overdag ga ik namelijk nog gaan werken) en een derde avond om de ogen, tong en staart opties te maken. Tussendoor ging ik regelmatig in overleg met de klant, zodat alles mooi naar wens gemaakt kon worden en ook dat ik tussentijdse foto’s kon tonen. Want uiteindelijk gaat het toch altijd om wederzijds vertrouwen, iets op maat laten maken en dan toon ik graag dat ik er mee bezig ben en het goed zal komen.

Ik zorgde ervoor dat de gemaakte ogen, het tongetje en de staart zowel op als van de trui kunnen, zodat de hoodie ook gewoon gedragen kan worden, leuk toch? Ik ben wel blij met het eindresultaat. Nog enkele foto’s op mijn paspop, erna hup zijn verzenddoosje in en op de post…

Nu komt het spannendste van allemaal. Zal de post op tijd zijn werk doen en de hoodie stipt leveren en zal de maat mooi passen? Ik ben heel curieus maar zal positief zijn en gewoon vertrouwen hebben dat het wel in goed is!

Voila, ik kan beginnen nadenken over mijn volgende naaiproject, tussen het testen door, want ik ben nog met een aantal patroontesten bezig ook. Willen jullie daarvan alles te weten komen? Blijf dan volgen, want die komen online met de release van de patronen :D!

Dank jullie wel om mij te volgen en mijn berichten te lezen!

Zelf graag een bestelling plaatsen? Stuur mij gerust een privé berichtje ;). Je kan me ook steeds volgen op Instagram of Facebook (ik maak hyperlinks van mijn naam hieronder ;).

Lies NaaiateLies

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close